Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Alma Adminka

|
Wysłany: Czw Lut 01, 2007 14:25 Temat postu: Jak usunąć reklamy |
|
|
Wypróbowałam podane na jednym z for dyskusyjnych w systemie phorum.pl mozliwości ukrywania reklam i powiem tylko tyle....to działa i najwazniejsze nie łamie to regulaminu serwisu!
1 sposób - mozilla firefix
1. Mając te przeglądarkę przechodzimy na stronę https://addons.mozilla.org/firefox/1865/ i klikamy w Install Now.
2. Po krótkiej chwili pobierze się nam plugin Adblock, i przeglądarka zaproponuje zrestartowanie. Restartujemy więc przeglądarkę
3. Pojawi się okno wyboru jednej z gotowych list reguł, wybieramy EasyList.
4. Gdy już wybraliśmy listę przechodzimy forum i klikamy prawym klawiszem myszy na reklamie i wybieramy Adblokuj.
5. Pojawia się nowe okno z adresem blokowanej reklamy, dla pewności po końcówce .com dlaemy "*" np. "http://pagead2.googlesyndication.com*"
6. Reklamy znikają pozostaje tylko ten malutki krzyżyk z napisem ukruj reklamy
2 sposób - IE Maxthon
1. pobieramy program Maxthon i instalujemy. Jest to nakładnka na IE. Mozemy jej używac jako osobną przegladarkę.
2. Po zainstalowaniu otwieramy przeglądarkę i w zakładce "options" wybieramy "Ad Hunter" do listy już zainstalowanych filtrów dodajemy ww. wspomnianą stronę: "http://pagead2.googlesyndication.com*"
3. Reklamy powinny zniknąć po restarcie tej wyszukiwarki
4. Jeśli w tym momencie otworzymy stary IE okazuje sie iż rekalm już nie ma na naszym forum.
5 Dla pewności mozna ściągnąć program Power IE który także blokuje reklamy pod ta przeglądarką.
6. Reklamy znikają pozostaje tylko ten malutki krzyżyk z napisem ukruj reklamy
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Czw Lut 01, 2007 14:25 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
truskawa Admin Emeryt

|
Wysłany: Czw Lut 01, 2007 14:37 Temat postu: |
|
|
tez mam program mozilla firefox i u mnie reklamy nie wyskakuja bo nie mam zainstalowanego czegos tam
i nie musialam bawic w ustawianie poprostu juz tak bylo  _________________ emerytura... |
|
Powrót do góry |
|
 |
agusia.86 Przyjaciel forum :)

|
Wysłany: Czw Lut 01, 2007 15:18 Temat postu: |
|
|
to ja dorzucę prosty sposób na pozbycie się reklam z Opery, zostaje po nim jedynie ten napis w rogu ekranu 'x ukryj reklamy', podaję wersję anglojęzyczną ponieważ takiej Opery używam:
tools->quick preferences->edit site preferences... -> zakladka scripting:
odznaczamy 'enable JavaScript'
IE 7.0: niestety nie widzę opcji ustawień dla pojedyńczej strony więc podaje dwie możliwości:
1. narzedzia->opcje internetowe->zabezpieczenia-> witryny z ograniczeniami-> witryny -> dodaj witryne wiekszepiersi.phorum.pl -- uwaga przy ustawieniach standardowych wyłączymy sobie przy okazji czat ale ustawienia nie zmieniają się dla innych stron (o ile nie dodamy ich do wiytryn z ograniczeniami oczywiście)
2. narzedzia->opcje internetowe->zabezpieczenia-> internet -> poziom niestandardowy -> obsługa skryptów -> wykonywanie aktywnych skryptów-> wyłącz - nie ma reklam i czat działa ale ustawienia są zapisane dla wszystkich stron _________________ ...małe też jest piękne...
walcz o marzenia ale doceń też to co masz
"głupota sama przechodzi z pokolenia na pokolenie, wiedzę trzeba przenosić" |
|
Powrót do góry |
|
 |
Alma Adminka

|
Wysłany: Pon Mar 26, 2007 20:55 Temat postu: |
|
|
Dobra to tak, phorum jak widze wprowadziło nowy system reklam Adkontekst. Teraz niech mi ktoś powie jak ja mam to usunąć, aby został sam krzyżyk?? Wszystkich filtrów probuje i nic.....buuuu
jak ktoś znajdzie sposówb niech pisze.
Edit
dobra znalzłam juz filtr
*adsearch.wp.pl* |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nimfa Adminka

|
Wysłany: Pon Kwi 02, 2007 17:34 Temat postu: |
|
|
Reklamy w miejscach postu to juz przegięcie. Nie mozna nic z tym zrobic prawda?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Alma Adminka

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Tutsiii Przyjaciel forum :)

|
Wysłany: Pon Kwi 23, 2007 18:57 Temat postu: |
|
|
I kolejne nam reklamy dorzucili nad naszymi tematami pojawiło sie jako temat przykejony Reklamy Google .....itd  |
|
Powrót do góry |
|
 |
monika1986 Zaciekawiony

|
Wysłany: Pon Kwi 23, 2007 20:29 Temat postu: |
|
|
ja mam mozille i sposob I ktory napisala Alma jest bardzo prosty  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Silvervend Stary Bywalec

|
Wysłany: Pią Kwi 11, 2008 17:13 Temat postu: |
|
|
To ja tez cos od siebie dorzuce, ale tylko dla przegladarki Firefox. :]
Przedstawie dwa programy na raz, bo szczerze mowiac, nie wiem ktory odpowiada za niektore blokady. :P Tak wiec, QuickJava i Flashblock. Te dwa programy razem zainstalowane blokuja (z mozliwoscia odblokowania) wszelkiego rodzaju animacje flash, Java, JavaScript, odtwarzacze video/audio na stronach www. Przydatne, tym bardziej, ze wyzej wymieniony Adblock Plus nie blokuje wszystkich reklam. :] |
|
Powrót do góry |
|
 |
Dżusta Profesor Piersiologii

|
Wysłany: Pon Lis 24, 2008 10:16 Temat postu: |
|
|
zastanawiałam się o jakich Wy reklamach piszecie bo u siebie nigdzie nie mogłam znaleźć i teraz wiem dlaczego
mam przeglądarkę maxthona i zero reklam na forum. warto ją zainstalować, do tego dużo łatwiej skacze się w stronach- wszystko na jednym pasku.
http://www.instalki.pl/programy/download/dodatki_do_przegladarek/Maxthon.php
zajmie Wam to chwilkę a ułatwi buszowanie po forum na wieki;) |
|
Powrót do góry |
|
 |
malecycki18 Zaciekawiony

|
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 18:21 Temat postu: |
|
|
ja polecam program ad muncher alegancko zablokuje kazda reklame  |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagooda Forumowy Dzidziuś

|
Wysłany: Czw Paź 30, 2014 12:46 Temat postu: |
|
|
dzięki za ten temat! w końcu sobie z nimi poradzę. Już normalnie zaczynały mnie one wkurzać wszędzie wyskakiwały i przeszkadzały. _________________ merida szczecin |
|
Powrót do góry |
|
 |
MagadaDambrowska Forumowy Dzidziuś

|
Wysłany: Wto Maj 16, 2017 13:20 Temat postu: |
|
|
tez mam program mozilla firefox i u mnie reklamy nie wyskakuja  _________________ Cześć! Mam na imię Agnieszka. Bardzo lubię silownie.Czasami masz probłem z pieniędzmi, ale bardzo chcesz kupić Proteinę.Zobacz rozwiądzanie tego problemu chwilówka online |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Wto Maj 16, 2017 13:20 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |